Bra appar för dig med ett blomintresse

I och med att tekniken går framåt, öppnar vi upp nya sätt för att lära och oss och för att kommunicera. Numera har vi en hel värld i våra fickor och vi kan söka på vilken information vi än behöver på bara ett par sekunder. Detta gäller naturligtvis även blomälskare. Ett vanligt användningsområde som telefonen har fått för oss som intresserar oss av blommor och växter, är att kunna identifiera blommor och växter som vi ser i naturen och snabbt få information om dessa. Vi ger här ett par exempel på appar som kan hjälpa till med detta.

shutterstock_422080087PlantSnapp lär dig om växtriket

Först och främst har vi kanske världens mest berömda app när det kommer till blommor och växtriket i allmänhet. Detta är PlantSnapp som släpptes för bara ett par år sedan. Med denna smarta app kan du vara ute i naturen och ta ett foto på den växten eller den blomman som du hittar, och snabbt får svar kring vad det är för sort. Du får också intressant information om just denna växt eller blomma, samt var du kan hitta den. Om du inte har en bra smartphone än, köp din iPhone hos Dustin till riktigt bra pris.

Gilla din trädgård

En annan av de mest populära apparna för de som älskar blommor, är Like That Garden. Syftet med denna app är precis det som namnet indikerar. En funktion som kan identifiera växter och blommor finns givetvis kopplad till din telefons kamera. Utöver detta, kan du skapa din perfekta trädgård genom att låta appen veta vilka blommor du för tillfället har i trädgården. Baserat på detta får du rekommendationer kring hur du kan komplettera dessa blommor med nya växter för att få den perfekta trädgården. Detta blir alltså lite av din personliga trädgårdsexpert som hjälper dig med inspiration.