Får du plocka alla blommor?

Can you pick all the flowersDet är många människor som gillar att plocka blommor. Det är något som oftast sker med de blommor som växer fritt i naturen eller i dina egna rabatter. Att plocka blommor i rabatten kanske det inte är så många som ser fram emot, om det inte är så att det är ett av de moment du utför inför en kommande trevlig fest med vänner och bekanta. När någon säger att de gillar att plocka blommor, brukar det nästan alltid ha ett klart samband med att ta sig en tur i den vackra och fridfulla naturen, till exempel för att plocka blommor till midsommarkransen. Här kan frågan ställas vad det egentligen kan vara som gjorde att dessa människor gillade denna aktivitet så mycket? Var det plockandet av blommorna eller var det upplevelsen av turen i en trivsam och vacker miljö?

På frågan om du får plocka alla blommor blir svaret nej och det är nog något som de flesta känner väl till. Här finns det de sorter som kallas för fridlysta. En av dessa som växer i naturen är blåsippan. Det är en av de blommor som du inte får plocka. Tyvärr är det många som inte bryr sig om det och plockar dem i alla fall. Det är fel då det finns en anledning till reglerna. Det beror på att de inte växer på så många platser längre och riskerar att utrotas.

Det finns flera tillfällen där du inte får varken plocka blommor eller bryta kvistar. Det är alla parker och skyddade naturområden som det syftas på. Här är detta något som antingen ska bevaras som naturområde för alla de levande varelser som finns där, eller så är det planterade parker som ska verka för att människor ska få en trivsam miljö i alla de städer som finns i landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *